Jānis Moors

zvērināts advokāts

janis.moors@novius.lv

Jāņa Moora pirmā specialitātes izglītība ir saistīta ar mūziku – Jānis ir pabeidzis zēnu kora klasi Emīla Dārziņa speciālajā mūzikas vidusskolā, kurā līdzās dziedāšanai zēnu korī apguva arī diriģenta specialitāti. Dalība zēnu korī un prasīgie pedagogi iemācīja disciplīnu, rūpīgu un atbildīgu attieksmi, kā arī cieņu pret patiesām vērtībām.

Tālāk Jānis Moors turpināja mācības Latvijas Mūzikas akadēmijā, kuru absolvējot, ieguva mākslas bakalaura grādu. Pēdējos studiju gadus Latvijas Mūzikas akadēmijā Jānis apvienoja ar studijām Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, iegūstot jurista kvalifikāciju un pēc tam arī maģistra grādu jurisprudencē. Papildus tam Jānis Moors ieguva arī pedagoģijas maģistra grādu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā.

Paralēli studijām Latvijas Universitātē kopš 1998.gada septembra Jānis Moors aizsāka profesionālo karjeru jurisprudencē – sākotnēji jurista amatā SIA “Bitāna un Šilinga juridiskā sabiedrība “B&Š partneri””, vēlāk – 2005.gadā kļūstot par šīs sabiedrības valdes priekšsēdētāju. Jānis Moors kopš 2007.gada ir individuāli praktizējošs zvērināts advokāts. Kā loģisks turpinājums advokāta darbībai bija ZAB “Zvērināta advokāta Jāņa Moora biroja” dibināšana 2013.gadā. Profesionālās pilnveidošanās ietvaros 2015.gada novembrī Jānis ieguva maksātnespējas procesa administratora sertifikātu.

Sākotnēji iegūtā muzikālā un pedagoģiskā izglītība ir lieliski palīdzējusi Jānim Mooram jurista darbā, jo ir būtiski paplašinājusi redzesloku, devusi iespēju vadīt pašdarbības kolektīvus un attīstījusi komunikācijas prasmes ar dažādiem cilvēkiem. Turklāt tā ir arī fundamentāls pamats radošumam ikdienas darbā, tādēļ Jānis viegli rod neordinārus problēmsituāciju risinājumus.

Mūzika Jāni Mooru aizrauj arī brīvajā laikā – Jānis dzied vokālajā grupā „Schola Cantorum Riga”, kā arī Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas jauktajā korī. Brīvo laiku Jānis labprāt pavada aktīvā atpūtā pie dabas – kopā ar ģimeni un draugiem.